Tjeck.dk
Forside Livsstil Sådan laver du din egen Pumpkin Spice Latte-sirup

Sådan laver du din egen Pumpkin Spice Latte-sirup

Sådan laver du din egen Pumpkin Spice Latte-sirup
Foto: Kerstin Wrba

Selvom græskarinspireret mad er større i USA end i Danmark om efteråret, kan vi godt blive enige om, at en pumpkin spice latte smager fantastisk.

Lige nu læser andre

I Danmark ender vi typisk med at skære græskar og lave græskarsuppe – og det er stort set det. I USA derimod laves der tærter, småkager, cheesecakes og – vigtigst af alt, pumpkin spice latte. Du kan selvfølgelig købe den i Danmark, men hvis du vil spare lidt og lave den selv, får du her en opskrift på en lækker pumpkin spice sirup.

Pumpkin spice sauce 

  • ½ kop græskarpuré (kan købes færdig i Føtex)
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk
  • 2 tsk pumpkin spice-krydderi (kan oftest købes i Normal, Føtex eller online – ellers kan du lave det selv):
    • 4 tsk kanel
    • 2 tsk stødt ingefær
    • 1 tsk stødt kryddernellike
    • 1 tsk stødt muskatnød
    • 1 tsk allehånde (kan udelades)

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne i en gryde.
  2. Varm op under omrøring, indtil blandingen er glat og uden klumper.
  3. Hæld siruppen på en glasbeholder og opbevar i køleskabet.

Brug saucen i:

  • Kaffe (varm eller kold) – tilsæt efter smag sammen med mælk
  • Te – giv din almindelige te et efterårsløft
  • Bagværk – fx muffins, kager eller pandekager

Ads by MGDK