Selvom græskarinspireret mad er større i USA end i Danmark om efteråret, kan vi godt blive enige om, at en pumpkin spice latte smager fantastisk.
Lige nu læser andre
I Danmark ender vi typisk med at skære græskar og lave græskarsuppe – og det er stort set det. I USA derimod laves der tærter, småkager, cheesecakes og – vigtigst af alt, pumpkin spice latte. Du kan selvfølgelig købe den i Danmark, men hvis du vil spare lidt og lave den selv, får du her en opskrift på en lækker pumpkin spice sirup.
- ½ kop græskarpuré (kan købes færdig i Føtex)
- 1 dåse sødet kondenseret mælk
- 2 tsk pumpkin spice-krydderi (kan oftest købes i Normal, Føtex eller online – ellers kan du lave det selv):
- 4 tsk kanel
- 2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kryddernellike
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk allehånde (kan udelades)
- 4 tsk kanel
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne i en gryde.
- Varm op under omrøring, indtil blandingen er glat og uden klumper.
- Hæld siruppen på en glasbeholder og opbevar i køleskabet.
Brug saucen i:
- Kaffe (varm eller kold) – tilsæt efter smag sammen med mælk
- Te – giv din almindelige te et efterårsløft
- Bagværk – fx muffins, kager eller pandekager