Nogle madtrends er geniale – andre er vi mere end klar til at sige farvel til.
Lige nu læser andre
Madtrends er sjove, kreative og kan nogle gange være total game-changers. Men sommetider tager madverdenen simpelthen overhånd. Fra Instagram-fænomeners eksperimenter til absurd dyre “gourmet”-ting – som smager mindre godt, end de ser ud – er der trends, vi bare ikke orker mere.
Inden vi går ind i endnu et år med nye obsessioner, har vi samlet de madtrends, vi mest af alt håber forsvinder hurtigt.
Dubai-chokolade
Jo jo, det ser da flot ud med chokolade fyldt med sprødt og grønt lækker creme, dyppet i alt muligt. Men nu må det snart være nok – og det er ikke bare Dubai-chokolade længere; det er Dubai-cookies, kager, drinks og alt muligt andet. Derudover er prisen helt skør!
Dadler med smag
Vi elsker dadler, men måske skal de bare få lov til at være… dadler? At sælge dem med kokos, lakrids, jordbær eller sour watermelon føles lidt som at snyde sig selv. Og de smager sjældent lige så godt, som de ser ud.
Frysetørret slik
Det var sjovt første gang, men vi behøver ikke flere videoer af vingummier, der knaser, når man tygger dem. Lad os gå tilbage til helt almindeligt slik.
Læs også
Unpopular opinion: Matcha
Trust me, jeg elsker selv en lækker matcha-latte. Men nu behøver vi heller ikke se det overalt – det er som om, det er blevet lidt performativt. Og måske skal vi acceptere, at det ikke behøver være alt fra lattes til cookies og pandekager, bare fordi det er grønt.
Alt med ekstra protein
Protein-skyr, protein-ost, protein-is… Må vi ikke bare spise noget, fordi det smager godt – og ikke fordi det har 25 gram protein per 100 g?
Honourable mention: Internet-beefs om carbonara og alt muligt andet
Det er ikke en trend, men en opførsel, der gerne snart må dø: Ja, klassisk carbonara laves med guanciale og pecorino – men vi overlever nok, hvis nogen kommer fløde i eller bruger parmesan. Så tag en dyb indånding. Og hvis min gryde er for lille, og jeg bliver nødt til at knække min spaghetti, så lad mig gøre det uden skam, tak.